דרוש איש מקצוע? זה בשבילך
אתר מידרג מייעצים
26.01.2017
קבלו מאיתנו 5 טיפים: לאיך לא ליפול על קבלן חאפר!
אז איך לזהות קבלן מקצועי והגון ואיך לברוח בזמן מחאפרים שמחפשים להונות אתכם? כללי היסוד לפניכם:
1. הצעת מחיר - קבלן סיני זקן פעם אמר: "קבלנים טובים לא מפחדים מחוזים נוקשים", כאן אין מה להתפשר. כאשר הקבלן מגיע לתת לכם הצעת מחיר הוא צריך להגיש לכם, מה שנקרא בשפה המקצועית, "כתב כמויות".
ההצעה צריכה להיות מפורטת ביותר ולהכיל את החומרים והכמויות בהם ישתמשו בזמן השיפוץ. טפסים ריקים למילוי של כתב כמויות ניתן למצוא באינטרנט. אחרי שהכל כתוב, הקבלן יתקשה להפיל עליכם הפתעות שמנפחות את המחיר.
הצעת המחיר נראית לכם זולה מדי? זה כנראה נכון... לכן מומלץ לקחת הצעות מחיר משלושה קבלנים שונים על מנת שתוכלו להשוות. זכרו כי המחיר הזול ביותר הוא לא הפרמטר היחיד.
2. ביטוח - כולנו יודעים שצריך ביטוח על האוטו, אבל רבים לא מבררים עם הקבלן בנוגע לביטוח קבלנים. הביטוח מבטיח שתקבלו תשלום אם תצטרכו להגיש תביעה בגין נזקים, תהיו מוגנים במקרה של פגיעה של צד ג' במהלך העבודה. מעבר לכך, הוא מעיד כי הקבלן מקצועי ומתייחס אליכם ולעבודתו ברצינות.
3. מעצב פנים - על מנת להיות בטוחים שלא עובדים עליכם, מומלץ לעבוד יחד עם מעצב פנים, בעיקר בשיפוצים גדולים. המעצב יעזור לכם לעמוד מול הקבלן ולשים לב שהכל מתבצע כשורה. כשהקבלן יודע שיש מולו מישהו שיודע את העבודה, הוא לא יכול לכפות שינויים יקרים שלא לצורך.
4. סדר וניקיון - זוכרים שבתעודה של כיתה א' המורה נתנה לנו ציון על סדר וניקיון? גם אצל הקבלן הציון הזה משנה. קבלנים מקצועיים מעידים כי קבלן איכותי יעבוד נקי ומסודר (עד כמה שניתן) ולא יאפשר לפסולת להצטבר בין שלבי העבודה השונים.
כשאתם מבררים על הקבלן, בררו כיצד התנהל תהליך העבודה מבחינה זו.
5. חוות דעת! - חשוב מאוד לקבל המלצות מבוססות על קבלנים, לא רק מאנשים שרק סיימו עבודה איתם, אלא גם מכאלה שיוכלו לתת לכם חוות דעת לאחר תקופה מסוימת, הן על איכות השיפוץ והן על זמינות הקבלן לתיקונים שונים.
זהו, אם עבדתם לפי הכללים, הכל אמור להיות בסדר. עכשיו אתם יכולים לקחת נשימה עמוקה וללכת לבחור פאנלים. תתחדשו!