הכותבים הקבועים שלנו
- אחיקם אהרוני
- איתי זיו
- אלון אולמן
- אתר מידרג מייעצים
- גליה אלינסקי
- גלית טוויגי צרפתי
- דביר ברון
- דותן ברק
- הייטק ביטוח
- הייטקיסטים כותבים
- טלי איסרוב
- יהושע לוינברג
- יובל כץ
- יובל לשם
- יפתח ירגזי
- ירון בר-און
- ישראל עובד
- כותבים להייטק-זון
- לודה גרקו
- מאיה גרוסמן
- מאיה שגיא
- מוטי אורגד
- מולי פלד
- מערכת הייטקזון
- מרינה קיגל
- מתן משכנתאות מייעצים
- נגה עמית - מילר
- נורית אגמי
- נירית בראון
- עדי יופה
- עודד כרמלי
- קרן צוק
- רויטל הנדלר
- רוני ניר, מורן דגני, ארנון דגני
- רועי גלס
- שלומי נמרודי
- תומר בן דוד
- תומר בן דוד
הייטקזון ברחבי הרשת
-
כלכליסט 12.12.2013
-
Mako 12.12.2013
-
כלכליסט 12.12.2013
-
The Marker 12.12.2013

הייטקזון בחדשות
-
כותרת של המודעה12.12.2013
-
כותרת של המודעה12.12.2013
הייטקזון בפייסבוק

מאיה שגיא
על החיים בעידן שבו יזמות עוברת דמוקרטיזציה והופכת ממקצוע נבחר לסט כישורים חיוני שכל אחד צריך, כלומר לאידיאולוגיה, לדרך חיים.
כאשר מדברים על יזמות, בשנים האחרונות רוב האנשים חושבים על סטארט אפים ועל חדשנות טכנולוגית.
אבל היו זמנים בהם יזמות באה לידי ביטוי במחקר ובאמנות (ניוטון, דה-וינצ'י), ורק לפני מספר עשורים יזמות היתה תיעוש והקמת מפעלים. למעשה, המשמעות של יזמות לא השתנתה. היא עדיין מייצגת חדשנות. אבל הדרך שבה יזמות באה לידי ביטוי משתנה כל הזמן. וכעת אנחנו עומדים בפתחו של שינוי נוסף: יזמות עוברת דמוקרטיזציה. היא הופכת ממקצוע נבחר לסט כישורים חיוני שכל אחד צריך, כלומר לאידיאולוגיה, לדרך חיים.
אנחנו חיים בעידן שבו כמעט כל אחד יכול להרשות לעצמו להקים חברה מסלון ביתו. העלויות ירדו בצורה משמעותית הודות לאינטרנט ולמחשוב ענן, לגלובליזציה וכמובן לרשתות החברתיות, שמאפשרות להגיע לכל קהל יעד בכל מקום בעולם. במציאות שבה יזמות היא נחלת הכלל מתפתחת כלכלה חדשה: כלכלת DIY, עשה זאת בעצמך. עולם עם רובוטים ובינה מלאכותית, עולם שבו הדפסה בתלת מימד מאפשרת עצמאות ויצירתיות, עולם שבו ה"אינטרנט של הדברים" מאפשר לנו לשלוט כמעט בכל מכשיר ושירות סביבנו, אילו עבודות יצרניות הוא משאיר לבני האדם? בני האדם התחילו כציידים-לקטים, הפכו לחקלאים, המשיכו כתעשיינים. היום הם יזמים.
וזה לא חזון אוטופי או דיסטופי רחוק. כבר היום, פה בישראל, יותר ויותר אנשים בוחרים להיות עצמאים במקום שכירים. הם לא צריכים בוס ומשרד. המחסומים הישנים שעמדו בינם לבין הפרנסה קרסו. וזה רק בתחום התעסוקה. אבל גם תרבות הפנאי משתנה. בקהילת ה-Makers אנשים סתם נהנים לייצר, להמציא, לעצב ולבנות דברים בעצמם. המייקרים משתמשים בסט הכישורים של היזמות על מנת לנהל את חיי היומיום שלהם, ולא רק על מנת לעשות אקזיט או "לעשות מכה".
חושבים שאלו תופעות שוליות? תחשבו שוב. מתוך 4.5 מיליארד עובדים בעולם, למעלה מ-400 מיליון מגדירים את עצמם כיזמים. בסקר שנערך בבתי ספר בארה"ב והתמקד בדור ה-Z, הדור הבא שיצטרף לשוק העבודה, 72% מהנשאלים הצהירו שהם רוצים להיות עצמאים. עבור הדור שגדל עם אייפד ביד ורואה באינטרנט צורך בסיסי וקיומי, יזמות היא לא מקצוע, היא דרך חיים, חלק מה-DNA. בבתי ספר רבים, בארץ ובעולם, לומדים היום על רובוטיקה על הדפסות בתלת מימד, תלמידי תיכון מפתחים אפליקציות ומקימים חברות כחלק משיעורי הבית. אוניברסיטאות מציעות היום תארים עם התמחות ביזמות, אקסלרטורים (מאיצי סטארט אפים) צצים בכל מקום ופלטפורמות כמו TED , Coursera ואפילו YouTube מעוררות השראה ונותנות לכל אחד עם גישה לאינטרנט את הכלים והידע הדרושים על מנת להפוך ליזם.
השינוי הזה מחלחל ומוצא את דרכו גם לפעילויות בקהילה. עשרות מפגשים (meetups) בתחומים שונים שמובילים יזמים או חברות שרוצים לחלוק מניסיונם ולהעשיר אחרים. פודקאסטים שמספרים סיפורי הצלחה מעוררי השראה על יזמים שמשנים את העולם ומחזקים את התפיסה שהכל אפשרי. מבלי שנשים לב, יזמות הופכת מעוד עסק לצורת חשיבה.
כמו במהפכות הקודמות, גם במהפכה הזאת אלה שלא יסגלו לעצמו חשיבה יזמית יאבדו כל יתרון תחרותי. העתיד הזה כבר כאן. האם אתם מוכנים להתחיל לחשוב כמו יזמים?
אולי יעניין אותך - המוצרים הכי נמכרים באתר

