" />
בחרו קטגוריה left arrow
close icon
go back תפריט ראשי
close icon
הייטקזון PRO²
left arrow
כרטיס האשראי של ההייטקיסטים
left arrow
צירוף בני זוג
left arrow
הארנק הארגוני של ההייטק
left arrow
יום העצמאות בהייטקזון
left arrow
חשבון הבנק להייטקיסטים
left arrow
הייטקזון ללא מע"מ באילת
left arrow
חשמל ואלקטרוניקה
left arrow
נדל"ן
left arrow
רכב
left arrow
TripZone - חופשות שוות בהנחות מטורפות
left arrow
מחדשים את הבית
left arrow
בילוי, פנאי ולימודים
left arrow
ספורט ובריאות
left arrow
מסעדות וקולינריה
left arrow
לבית ולמשפחה
left arrow
ציוד קמפינג, נופש ושטח
left arrow
בנקים, ביטוח ופיננסים
left arrow
OutletZone
left arrow
אופנה ביוטי ופארם
left arrow
מופעים, הצגות ופסטיבלים
left arrow
תרומה לקהילה ולסביבה
left arrow
HTZ for Startups
left arrow
מתנות הצטרפות אשראי ופועלים
left arrow
מותגים
left arrow

הייטקזון בחדשות

הייטקזון בפייסבוק

686x192_meetTheParents

כיצד הפך ההייטקיסט לשידוך לו מייחלת כל אמא פולנייה

מולי פלד

12.04.2016

אחת השאלות הראשונות ששואלת כל אם את בתה, כאשר זו מספרת לה על עלם חמודות חדש שהכירה, היא "ומה הוא עושה?". אם בעבר תשובות כמו רופא, עורך דין ורואה חשבון הביאו את האם לקתרזיס, נדמה כי היום היא תשמח לא פחות לשמוע שהוא איש הייטק.
סקר חדש, ופולני במיוחד, של משרד המדע בדק ומצא כי 59% מההורים הישראלים היו רוצים שילדיהם יהיו רופאים. אבל אחר כך, בהפרש קטן אחרי הרופאים ובהפרש גדול לפני מקצועות-מסיבי-נחת קלאסיים כמו עריכת דין וראיית חשבון – הייטק. למה?
הנה מספר סיבות טובות (המדריך כתוב בלשון הייטקיסטים חתנים מטעמי נוחות, אך מיועד לחתנים וכלות כאחד):
כי תיאור התפקיד שלו נשמע כל כך זוהר, שכל השכונה תסתנוור. מה זה רופא עור, עורך דין לענייני חברות או חשב בחברה למתנ“סים לעומתVP CTO Cloud Architect ? אמנם ייקח זמן להבין על מה מדובר, ואיך מבטאים את המילים, אבל היי – בשביל מה המציאו את כרטיס הביקור? החותנת המיועדת תשמח להצטייד בכמה ולחלק אותם בגינת הכלבים לכל דורש. וגם לכל לא-דורש.
כי רואים תוצאות – ומהר. לרופא לוקח קרוב ל-20 שנה לבנות מוניטין ולהתחיל להרוויח. עורכי דין רבים על כל תיק, עד שהם צוברים רפרטואר לקוחות מכניס. אבל בהייטק – כל ילד מלך! בוגר ממר"ם? מחכה לך חוזה שמן. היית ב-8200? הנה הרכב, המפתחות בפנים.
מעבר לנוחות החיים הצפויה לבתה, הנסיך ההייטקיסטי מגיע עם חבילת הטבות גם לחותנת עצמה: המשכורת היפה והתנאים הטובים משדרים לאם שהיא יכולה להמשיך בשגרת חייה המפנקת, שעה שרוב חבריה נאלצים לתמוך בילדיהם, שיוקר המחיה יקר להם. איפשהו, כשחתן ההייטק מתקרב לגיל 45-50, מתחיל לכרסם החשש לגבי עתידו, אבל בשלב הזה אף אחד כבר לא באמת מצפה ממנה שתתמוך באף אחד, הרי היא בדיוק תפסה דיל לבודפשט.
כי הוא שימושי. נכון, נחמד שיש רופא בסביבה כשלא מרגישים טוב. נכון, עוזר שיש עורך דין במשפחה כשמוכרים דירה. אבל בינינו – מה מתקלקל הכי הרבה אם לא המחשב, המדפסת והטלפון הנייד? הסכם הנישואין של הבת עם חתן ההייטק הוא גם הסכם אחריות ואחזקה לכל המכשירים הדיגיטליים שבבית. לכל החיים. עם SLA של חצי דקה.
כי הוא לא יפריע בבית. גם ככה בקושי רואים אותו. שעות העבודה הרבות, הנסיעות לחו"ל, האופניים בשבת וההסתגרות בחדר העבודה בתואנה של שיחת ועידה עם חברת המוצר האמריקאית, כל אלה ישאירו לחותנת מרחב התערבות אינסופי בחיי בתה, והיא תוכל להיות שותפה טבעית לניהול חיי משפחתה, ממש כפי שאמא צריכה להיות.
כי הוא לא יעוף על עצמו. רוב הסיכויים שהמיועד החל את דרכו כילד כאפות, שלא בדיוק קיבל מחמאות על סגנון הלבוש הייחודי שלו. זוהי נקודת פתיחה מצוינת לכל אישה שיודעת לזהות מציאות ואוהבת את הגבר שלה אסיר תודה, מעריץ ומשוכנע שאם לא היא, אף אחת אחרת לא הייתה לוקחת אותו. החותנת במקרה הזה תשמח לשתף פעולה עם בתה ולטפח להייטקיסט המתפתח את האגו, במידה שלא יעלה על גובה השכר הממוצע במשק.
לסיכום, פרח ההייטק הולך והופך למושא חלומותיהן של האמהות בישראל. היוקרה, התנאים והיכולות האישיות הגבוהות הופכות אותו לשידוך ראוי לבנותיהן, ולמקור גאווה ונחת עבורן. ואם על הדרך מגיע גם איזה אקזיט נעים, הרי שמדובר בעסקה של החיים.
 
אולי יעניין אותך - המוצרים הכי נמכרים באתר