כן. אנחנו יכולים יותר.
מערכת הייטקזון
22.09.2015
בתקופה האחרונה, הניו-אייג'ית, נדמה שכל העולם דורש מאיתנו להשתפר ומהר.
"מחפשים שינוי בחיים?", אותה כותרת בשינוי אדרת, הנגלית לעינינו מהצצה במדפים עמוסים ספרי הדרכה עצמית, נראית כי ממש רודפת אותנו בזמן האחרון.
אז למה לנו, בעצם?
"אני חושב שהמילים שינוי או שיפור קצת בעייתיות", אומר אולמן, "כי הן רומזות לכך שאדם קודם מקולקל וצריך לתקן אותו. אנשים הם לא מכונות."
אולמן, בהרצאותיו המתמקדות בצמיחה אישית ובהצלחה כלכלית, מתבסס על מודלים של המאסטרים הידועים בעולם בתחום המודעות, ההתפתחות והאפקטיביות. משנתו מתמקדת בהבאת ערך גבוה לא באופן אקראי, אלא כשיטה מובנית.
"הצלחה אינה תלוית 'מזל'. יש לה כללים שניתן ללמוד אותם. מזל מבחינתי, שווה הזדמנות שפוגשת נכונות."
האם כל אחד יכול? כן, כל אחד יכול
עם סיפור חיים לא פשוט, אלון אולמן מתעקש להוות דוגמה אישית לפריצת גבולות פיזית, לאחר קריסות ריאה וחוויות על סף מוות שדחפו אותו לשנות את חייו מן הקצה אל הקצה.
גם כשחי חיים הנחשבים אצל רובנו ל"חיי הצלחה" - עם הצטיינות בלימודים, קריירה צבאית משגשגת ומשפחה, אולמן הבין וראה באותם הישגים גבולות ברורים. ואז, הוא התחיל לחפש דרכים למתוח אותם.
"כשאדם יודע שהוא בהתקדמות לעבר מה שהוא יודע שהוא רוצה להיות, לעבר ההצלחה שלו כפי שהוא הגדיר אותה, זו הגדרת האושר האמתי בעיני."
אולמן חושף את נוסחתו הבסיסית לחתירה להצלחה, הכוללת 6 שלבים:
ראשית, בחרו "יעד ראוי"
"בשלב הראשון חשוב להגדיר יעד ראוי עם תשוקה בלתי מתפשרת להשגתו. לכולם יש יעדים, אפילו לאלה שלא מודעים וחושבים שאין להם מטרות, יש להם יעדים. הבעיה היא שהיעדים של רוב האנשים הם יעדים של הישרדות כמו לגמור את החודש."
יעד ראוי - מטרה שהיא מרגשת ובו זמנית היא גם מפחידה. אם היא לא מפחידה, זה אומר, שאת זה כבר השגתם. מאחורי מטרה מרגשת ומפחידה, יש פריצת גבולות ויציאה מאזור הנוחות. וגם, לא בטוח שתצליחו."
בשלב השני, האמינו שאתם יכולים
או לפחות תתחילו 'לזייף' את זה והמוח האנושי יעשה את השאר. "השלב השני הוא פריצה תודעתית בראש, היא יכולה להופיע אפילו בדמות המחשבה 'אולי אני כן יכול?', קודם כל להבין שאנחנו כן יכולים ורוצים לנוע לשם".
שלב שלישי, יאללה בוחרים את הצעד הראשון
"אחרי פריצת התודעה ואחרי שאתם אומרים "אולי כן אפשר" הדבר הבא שנעשה הוא צעד ראשון בכיוון המטרה. צעד ראשון בעולם הפיזי, כלומר לעשות פעולה". האם זה צעד שכבר נקטתם בו בעבר?
בשלב הרביעי, בניית תכנית פעולה רציפה לכוון המטרה
"הצעד הרביעי הוא הכנת התכנית. יושבים עם מישהו שהוא מומחה לעניין (מישהו שכבר עשה בהצלחה את מה שאתם מעוניינים להשיג!) ומכינים תכנית ברמה חודשית, שבועית ויומית הכוללת פעולות ברצף להשגת המטרה: מה אתם עושים כל יום בבוקר, שיביא אתכם תוך חצי שנה, להשגת המטרה". השתדלו לתלות את התכנית במקום שונה מזה שתליתם בו את התפריט מהדיאטנית.
השלב החמישי והמיליטנטי
"לשלב החמישי אני קורא 'טורפדו ראש ברזל' והכוונה היא שהמוח שלכם צריך להיות מוח נעול בפני השפעות שליליות. ברגע שהחלטתם מה אתם רוצים ואתם יודע מה אתם רוצים תהיו סגורים בפני השפעות שליליות.
אתם מכירים את זה שהחלטתם פעם על משהו, היה לכם רעיון חדש ונורא התלהבתם, היתה לכם המון מוטיבציה וסיפרתם על הרעיון לקרובים, ומה אמרו לכם? לא כדאי לכם. תוך שניה הם הוציאו לכם את הרוח מהמפרשים."
שלב שישי, עושים יש מאין
"המטרה בשלב הקודם היתה להיות טורפדו ראש ברזל. אבל איך תהיו כאלו? יש לנו סביבה פנימית וסביבה חיצונית. הפנימית היא מחשבותינו והחיצונית היא המשפחה, חברים, הטלוויזיה... כל מה שאתם רואים, שומעים וקוראים. אנשים שרוצים לפרוץ את הגבולות שלהם, חייבים לייצר לעצמם את הסביבה המתאימה. הכוונה היא להיות בסביבה של אנשים שאתם רוצים להיות כמוהם, אנשים שיקדמו אתכם, לא אנשים שיעכבו אתכם".
אולמן מוסיף ומסביר כי עם סביבה תומכת, אין סיכוי שלא נגדל ובכלל, הכי טוב להתחיל את התהליך הזה בזוג. מעניין להעלות השאלה ההפוכה על רמת התמיכה ההדדית בזוגיות בה נדמה כי אנו צועדים במקום.
"לא כל אחד יכול ומתאים להיות מנכ"ל אפל, אבל כל אחד יכול להצליח פי 4 או פי 20 בהשוואה למקום בו הוא נמצא בהווה.
רוצים "להתעורר", שואל אולמן? מה שלא תעשו, רק אל תחכו. חבל על כל שנייה.
אלון אולמן, מעביר סדנאות להתפתחות עצמית, לפריצת גבולות. מוביל אנשים וארגונים להשגת יעדים ומטרות שהציבו לעצמם.
מעוניינים בכלים מעשיים נוספים? חברי הייטק-זון מוזמנים לבקר באתר "קוד המנצח"