ציירי לי חופשה
מערכת הייטקזון
21.09.2015
"אני עובדת כ-20 שנה בענף התיירות. התפקיד הראשון שלי היה דיילת אוויר באל-על, וכן, גם עליי הקיאו בטיסה. התפקיד האחרון לפני הייטק-זון היה סמנכ"ל שיווק במלון כפר גלעדי. אתה יכול לכתוב שאני נשואה לענף, ובניגוד למה שכולם אומרים, נישואים זה חופשה, לא כלא".
מה משך אותך לעבוד בהייטק-זון?
"עבדתי במשך שנים ארוכות עם החבר'ה של הייטק-זון מהצד השני של המתרס – כאשת מכירות שסיפקה להם מוצרי תיירות. ומכיוון שהכרתי את האווירה בארגון ואת הנפשות הפועלות, תמיד קסם לי לחצות את הקווים, וגם להם קסם שאבוא לעבוד איתם. אבל איכשהו זה אף פעם לא יצא. עד שבעקבות 'משבר גיל 40' החלטתי שאני רוצה להיות עצמאית, והקמתי עם נועם ודגן, המנכ"לים במשותף של הייטק-זון, את הסוכנות שאני היום עומדת בראשה".
מה אתם עושים שם בסוכנות?
"זה קונספט חדש במועדוני צרכנות שלא היה קודם: סוכנות נסיעות שנותנת מענה ישיר ללקוח ולא שולחת אותו לבצע את ההזמנה אצל הספק. אין אף מועדון לקוחות שיש לו סוכנות נסיעות. אנחנו נותנים שירות מכל הסוגים, החל מארגון חופשות, טיולים ונופשים ליחידים, בארץ ובעולם, ועד ארגון חבילות של ימי כיף, טיולי גיבוש ונופשים לחברות.
"אנחנו מעלים לאתר של הייטק-זון גם דילים מעולים – הכי משתלמים בשוק – שמתאפשרים הודות לזה שספקים וחברות תעופה מאוהבים בקהל הלקוחות של הייטק-זון, ומציעים מוצרים מעולים, כשגם היוקרתיים שביניהם זולים מאוד בהשוואה לשוק".
אבל מה הקטע, למה לטוס דרך הסוכנות ולא פשוט להזמין באינטרנט?
"גם כי ספקים מציעים לנו מחירים מיוחדים הודות לכוח הקניה של המועדון אבל לא פחות חשוב - בגלל השירות! השירות אצלנו הוא קודש. אנחנו עונים ללקוחות גם ב-22:00 וב-23:00 בלילה, בשישי ובשבת. אנחנו עושים בשבילם הכל. רק השבוע, למשל, היתה לי לקוחה שהמזגן בחדר שלה במלון במיקונוס לא עבד, וטיפלנו בזה מכאן, מהארץ. דאגנו שיחליפו לה חדר. כי מה, היא עכשיו מבלה באי הכי יפה בעולם – יש לה זמן וחשק לטפל בנזילה של המזגן? הלקוחות שלנו יודעים שיש להם גב מאתנו, ובחו"ל, כשאתה תלוש, ולא רוצה לבזבז זמן על שטויות – זה פרייסלס. ועדיין המחירים שלנו הכי נמוכים, כן? :-)
"כמובן שבכול מה שקשור לטיולי קבוצות, אז השירות שאנחנו מציעים הוא לחלוטין חסר-תחליף: במקום שמנהל משאבי האנוש של החברה יתקשר להזמין בתי מלון, מסעדות, טיול טרקטורונים ויום כיף בחי-בר, אנחנו מקבלים מהם את מספר האנשים, את התקציב, ותופרים הכל עד לרמת השוקו ולחמנייה. במובן הזה, אנחנו מערכת סראונד".
מה יעשה לך את היום בעבודה?
"לקוח מרוצה. רק לפני כמה ימים הגיע אלינו לקוח עם בונבוניירה עטופה של מוצרט, הכי של פעם, אבל הוא אשכרה בא לפה, פיסית, למשרד. כמעט בכיתי. דברים כאלה עושים לי את היום, את השבוע, את החודש!".
מה המרכיב הסודי שאת מביאה לעבודה?
"היכרות אינטימית עם ענף התיירות וצוות מדהים שבניתי בפינצטה. אחרי 20 שנה בענף, אתה מכיר את כל העוסקים בו כמעט. כולם מכירים את כולם. כך שבעצם הקשרים שלי בענף התיירות הם שפתחו לנו את הדרך להקמת הסוכנות. אנשים מכירים אותי, סומכים עליי ולכן רצו לעבוד אתי, ומצד שני אני יכולתי לבחור את העובדים הכי מעולים בענף, כאלה שהכרתי מ-20 שנה של עבודה, אפילו אם לא עבדתי איתם ישירות".
מה את לא אוהבת בעבודה?
"אני לא יכולה להתחיל את היום אם יש חריקות – עם שותפים, עובדים, לקוחות, לא משנה מי. צריך לשים הכל על השולחן – מה קרה, מה הבעיה, איך מתקנים. ואם מישהו עכשיו פרצוף, בין אנשי הצוות, אני לא יכולה לעבוד".
לסיום, מהי החופשה המושלמת מבחינתך?
"חופשת בת מצווש, שעשינו כל המשפחה. נסענו כולנו, ארבעה אנשים, למשך שלושה שבועות לקוסטה ריקה. יש שם הכל – נופים, גלישה, יערות גשם, בתי מלון בתוך ג'ונגלים, על הרי געש, בחופים. מדהים. זו גם היתה חופשה חינוכית, כי המשפחה מתגבשת 24/7 במשך שלושה שבועות, וגם כיף אדיר".